Created 16-Aug-15
0 photos
Af Jannik Schiermer Po

Buske er blevet ryddet, parkeringsplads annekteret og planter plantet.

Nu skal Sydhavnens nye kulturelle samlingspunkt snart have sin ilddåb, og det får Kulbroen med 'Kødbyens Mad og Marked', som gæster stedet 15.-16. august.
“Vi vil gerne have, at Kulbroen får tilbud af højt niveau og af høj kvalitet, så vi er rigtig glade for, at vi kan starte med 'Kødbyens Mad og Marked'. Det er et rigtig godt koncept, som kan være med til at vise, hvad vi kan og vil med Kulbroen,” forklarer Daniel Walsh, som er en af folkene bag broen.
'Kødbyens Mad og Marked' er et københavnsk madmarked, hvor man, udover at kunne købe friske råvarer af høj kvalitet, og kan spise tilberedt mad fra restauratørers stader.
Aarhus er fuld af små, kreative enklaver, som hver især har sit eget udtryk.
Eksempelvis Mejlgade, Godsbanen og Aarhus Ø, hvor forskellige græsrødder har sat deres karakteristiske præg på områderne.
Sin egen identitet

Sydhavnen byder både på kreative enklaver, slagtehuse og væresteder for misbrugere, og det er noget, som også skal afspejles i Kulbroen.
“Kulbroen ligger jo sindssygt centralt, men er samtidigt bagsiden af byen. Vi vil gerne have vores eget udtryk, og det skal være beton,” forklarer Daniel Walsh og fortsætter:
“Vi har nogle rammer hernede, som vi er kuratorer på, og vi håber, at aarhusianerne vil tage tiltagene hernede til sig. Sammen med 'Kødbyens Mad og Marked' vil vi skabe en Aarhus-model, der fungerer, og som kan gentages i årene frem.”
En stærk kulturarv

Folkene bag 'Kødbyens Mad og Marked' ser frem til at tage markedet med til Kulbroen.
“Vi vil gerne prøve kræfter med Aarhus, som i vores øjne er ligeså spændende som København,” fortæller Simon Bacon fra 'Kødbyens Mad og Marked' og fortsætter:
“Vi har haft en virkelig god dialog og et godt samarbejde med Kulbroen, og derfor virker det heller ikke så uoverskueligt at skulle rykke set-uppet til Aarhus.”
'Kødbyens Mad og Marked' er også begejstret for projektet ved Kulbroen.
“Det er fedt, at man får brugt de gamle industrimiljøer på en ny måde, for det er en kulturarv, vi aldrig får igen, og Kulbroens rå miljø ser rigtigt godt ud. Det er jo også sjovt, at komme til et område i udvikling, og det er fedt, at vi kan være med til at præge udviklingen.”
Simon Bacon håber, at aarhusianerne vil tage konceptet til sig, og han håber, at aarhusianske restauratører vil være at finde blandt de københavnske, når markedet kommer til byen 15.-.16. august.
“Vi vil jo rigtig gerne have nogle lokale stadeholdere på banen, for der er masser af gode restauranter i Aarhus. Vi ønsker, at markedet får et Aarhus-præg.”

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Kulbroen, Ta' selv Foto, alle gallerier, aug-15, mad, madmarked, oplevelser, [email protected], www.taselvfoto.dk, Århus

This gallery is empty.