Created 12-Jun-16
0 photos
Bindeballe Købmandsgård er grundlagt i 1897, samtidig med at Vejle-Vandel Jernbanen blev åbnet. Købmandsgården er i fuld drift i de originale bygninger som en gammeldags blandet landhandel med personlig betjening. I Bindeballe Købmandsgård kan du bl.a. købe specialiteter som Bindeballe Bjesk, bitter, brændevin m.m.

I Bindeballe Købmandsgård findes også Danmarks største købmandsmuseum med en udstilling af gamle varer, skilte, inventar m.m. Samlingen rummer mere end 5.000 forskellige varer. De ældste er mere end 100 år.

Egtveds æresborger, billedhuggeren Robert Jacobsen, omdannede den tidligere grusgrav i Tørskind til en smuk skulpturpark, du kan besøge året rundt.Robert Jacobsen / Jean Clareboudt Landskabsskulptur

Opgaven blev løst i tæt samarbejde med hans tidligere elev, den franske skulptør Jean Clarebout. Den første del af arbejdet begyndte i 1986, og i 1991 kunne Landskabsskulpturen på kanten af Vejle Ådal indvies.
De fem skulpturer af Jean Clareboudt og de fire af Robert Jacobsen er udført i beton, jern, sten og træ og skal betragtes som et samlet værk, der går i dialog med naturen.
Landskabsskulpturens tema er solens gang over himlen i løbet af en dag. Lyset går i dramatisk dialog med skulpturerne. Det bevirker, at landskabsskulpturen opleves forskelligt på forskellige tidspunkter af dagen og på forskellige årstider.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Bindeballe, Bindeballe Købmandsgård, Robert Jacobsen, Tørskind, alle gallerier, grusgrav, jun-16, købmandsmuseum, museum

This gallery is empty.