Created 14-Feb-15
0 photos
H.P. Lange er en af Danmarks få dedikerede bluesmen. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i europa og USA – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.
I 1994 tilbragte han et halvt år i New Orleans. I Louisiana og i Mississippi gravede han sig endnu dybere ned i bluestraditionen. Han spillede fast på flere klubber i New Orleans og mødte og lærte bla. fra delta blues mesteren, John Mooney. Han spillede jobs i Memphis og i Mississippi Deltaet med guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her mødte og spillede han desuden med blues legender som Junior Kimbrough og R.L. Burnside.
I 2006 dannede H.P. Lange bandet The Delta Connection med bassisten, Paul Junior, som for nylig var flyttet fra Texas til Danmark. I 2008 blev en af Danmarks travleste trommeslagere, Jens Kristian Dam, medlem af bandet.
H.P. Lange har udgivet 8 cd’er i eget navn. To af dem har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse.
På scenen leverer bandet den rå og upolerede delta blues. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op under ophold i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er bandets egne men dybt forankrede i traditionen.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:HP Lange, Hos Anders, alle gallerier, delta blues, feb-15, jazz, musik, video

This gallery is empty.