Ta' selv Foto | Café Teaterkatten Søndagsjazz 040218

Created 4-Feb-18
167 photos
SØNDAGSJAZZEN HAR PREMIERE på Café Teaterkatten, Kannikegade 12, med Finn Odderskov, Lars Dalsgaard, Bjarne Juul, Jesper Carlsen, Kristoffer Lysgaard.

Bjarne Juul's KLUMME:

Søndagsjazzen fik festlig flyttedag.

Da Mike Wilson proklamerede, at han havde solgt Cockney Pub, hvor jazzen og øllet havde flydt i skøn forening hver søndag i 15 år, tænkte vi alle, at det betød enden på en epoke i byens jazzmiljø.
Jeg selv var da også ærgerlig men tænkte samtidig: ”Det bli’r sgu dejligt, at være fri for det besvær”, dvs. hyre musikere, lave program besvare spørgsmål om dit og dat, finde afløser samme dag, fordi bassisten skulle slå græs, osv.
Men så kom Jesper Svendberg fra Café Teaterkatten og ødelagde det hele: ”I kan da bare starte hos mig på søndag…”. Ikke én skide søndag kan man få lov til at sove til klokken halv seks om eftermiddagen.
Vi var vist alle spændte på, hvordan det ville spænde af. Der findes jo en indgroet mening om, at jazzen trives bedst i trange, dårligt indrettede og ditto udluftede lokaler, med nikotin og tjære drivende ned af væggene, ringe sigtbarhed og toiletforhold som i Timbukto.
Det blev gjort til skamme i søndags.
Café Teaterkatten bestod prøven med bravour. Man fik fornemmelsen af en lounge i fyrrerne i New Ørk, og dertil en super akustik. Sødt personale, lang bar og et fedt, rummeligt lokale, med en finurlig indretning og belysning.
Premierebandet var Bjarne Kuul Kats, de sædvanlige suspects, Finn Odderskov, Lars Vegaz Dalsgaard, saxer, klarinetter mm, i herligt sammenspil. De er bare gode sammen. Og to af mine favoritter i maskinrummet, Kristoffer Lysgaard og Mr. Jay See, Jesper Carlsen på bas. Og sanger Tom Bredahl og pianisten Ivar Sørensen gav et nummer med. Så kan vi ikke gøre det meget bedre. I’m happy.
Publikum var også i særklasse: Vores stampublikum fra pubben var mødt talstærkt op, ligeså ”Teaterkattens” ditto, plus mange andre, som kom for at være med til at fejre, så stemningen var høj. Der var vel omkring de 70. Indehaver Jesper Svendbergs mundvige sad i hvert fald helt oppe ved ørerne, hjulpet af en lille kæp, og det tegner jo altid godt, når direktøren er glad. Som jeg kender Jesper, er jeg sikker på, at vi får et langt, godt samarbejde, ligesom Bogart og politimanden. Altså, Bogart er mig.
Men det afhænger grundlæggende af én ting:
At I kommer ud at høre levende musik, spillet af levende mennesker. Musik koster, ligesom alt andet, og et sted som hér betyder det, at indtægten kun kommer, hvis der kommer mange, som bruger nogen penge.
Så støt op om den levende musik. Skal jeg sige det igen? Støt op om den levende musik.
Vi er i Café Teaterkatten, Kannikegade 12, hver søndag fremover, med forskellige, gode jazzgrupper. Indtil vi har fået hjemmeside og egen side på FB, følg med på ”Cockney Pub”s side, som vi stadig bruger, eller ”Cockney veteranerne”, eller min egen, ”Bjarne Juul”. Tak.
Det næste arrangement bliver søndag, d. 11. Februar, kl. 14.30.
Et gensyn med Finn Odderskov, Bjarne Juul, Kristoffer Lysgaard, og denne gang med en fremragende bassist, som til daglig slidsomt tjener til livets ophold i Randers Kammerorkester: Ole Ulvedal.
Kom i god tid, inden øllet bliver dovent. Og så lige én ting mere:
Støt op om den levende musik.

Love, Peace & Music.

Aarhus, den 5. Februar, 2018.
Bjarne Juul, aka Kuul, aka Stub

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Teataerkatten, alle gallerier, feb-18, jazz, søndagsjazz

~$0~$1~$2~$3~$4~$5~$6~$7~$8~$9~$10~$11~$12~$13~$14~$15~$16~$17~$19~$20