Created 14-Aug-16
0 photos
S/S Hjejlen er en hjuldamper fra 1861, som sejler på Silkeborgsøerne. Hjejlen er det ældste dampskib i drift i verden, som benytter den oprindelige dampmaskine. Wikipedia
Længde: 26 m
Dæksbredde: 3,8 m
En attraktion i verdensklasse
Det kan måske lyde ubeskedent at kalde Hjejlen for en attraktion i verdensklasse. Men når nu Hjejlen er verdens ældste kulfyrede hjuldamper - og ikke mindst fordi den sejler endnu - ja så er der tale om verdensklasse. Og vi er umådelig stolte af, at vi i Silkeborg, som det eneste sted i hele verden, kan tilbyde sejlads med Hjejlen, bygget i 1861 på Baumgarten og Burmeisters Skibsbyggeri, og endnu i drift med den originale maskine. Hjejlen fik da også i 2015 den fornemme udmærkelse at blive udnævnt til et Historisk Monument af Skibsbevaringsfonden, der dermed vurderede, at Hjejlen er en umistelig del af den danske kulturarv.
Så pak smartphone og tablet til side og lad roen sænke sig over dig, medens du hører lyden af maskinen, der arbejder medens båden sejler stille og roligt af sted. Med andre ord tag en tur med Hjejlen, fordyb dig i dine tanker medens du nyder den ualmindelig smukke natur på Silkeborg-søerne.
Læs resten af historien:
http://hjejlen.com/p/baadene/hjejlen

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Hjejlen, Silkeborg, alle gallerier, aug-16, damp, hjuldamper, skib

This gallery is empty.