Thank you for your patience while we retrieve your images.

Created 27-Sep-16
140 photos
Viana do Castelo, Portugal. Turistguide
Kystbyen Viana do Castelo ligger fredeligt mellem havet og bjergene i den nordligste del af Portugal. Byen er omgivet af frodige grønne bjerge og ligger ved Limas flodmunding. Den har en stolt søfartshistorie og var en af de vigtigste havne, hvorfra den portugisiske opdagelsesrejsende sejlede ud til en ukendt verden i det 15. århundrede.
I dag har Viana do Castelo en blomstrende fiskeindustri og opretholder stærke forbindelser med folkloren og traditionerne i den historiske Minho-provins med unikke kulinariske specialiteter, dekorativt håndværk og livlige festivaler.
Byens bygninger og monumenter udgør en spændende syntese af arkitektoniske perioder og stilarter. På det elegante torv Praça de Republica er Chafariz-springvandet fra 1553 meget kendt. På torvet ser man også Igreja da Misericordia, der er et hospice fra senrenæssancen og er bygget med imponerende romerske buegange og udskårne søjler. Byen har også en bro, der er tegnet af Gustave Eiffel. I 2009 kaldte magasinet Wallpaper Viana do Castelo for "et mekka af moderne arkitektur" som en anerkendelse af de ambitiøse designs, især det nye kommunale bibliotek og Praça da Liberdade.
Kun 3 km nord for centrum har man en storslået panoramaudsigt over landskabet fra Santa Luzia. Den monumentale kirke Santa Luzia er placeret øverst på bjerget. Endvidere ligger der ruinerne af en keltisk-iberisk bosættelse.
Langs den strålende Lima-flod kan man dyrke rekreative aktiviteter såsom jetski, sejlads, kano og fiskeri. Lokale bådførere tilbyder afslappede ture langs floden i deres traditionelle sejlskibe. Udsøgte sandstrande findes overalt ved flodmundingen, bl.a. Praia Cabedelo. Længere mod syd ligger Carreço og Afife strandene, som er ideelle til surfing, windsurfing og body boarding.
Forkæl dig selv med det portugisiske køkkens karakteristiske mad på restauranter langs esplanaden ved floden. Lokale gastronomiske specialiteter omfatter arroz de sarrabulho (ris stuvet med svinekød og blod) og bacalhau à Gil Eanes (torsk med mælk og kartofler). Prøv en flaske af den lokale Vinho Verde (direkte oversat "grøn vin"), som kun dyrkes i regionen Minho.
Et årligt højdepunkt er Festas de Nossa Senhora d'Agonia i august, hvor fiskerne ærer Sorgens Jomfru, så hun sikrer dem en sikker sejlads. I løbet af denne 3-dages religiøse festival, ser man pilgrimme i farverige traditionelle dragter i gaderne, der er strøet med blomster. Processionen går mod havet til lyden af dunkende trommer, og det hele ender med et blændende fyrværkeri.
Hvis man vover sig længere væk fra byen, har det omkringliggende landskab et væld af sightseeing-muligheder: vandfald, bjerge og til og med afsondrede kapeller, der markerer pilgrimmenes vej til Santiago de Compostela i det spanske Galicien.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Portugal, Viana do Castelo, alle gallerier, havneby, sept-16, spændende, udsigt

Viana do Castelo 001Viana do Castelo 002Viana do Castelo 003Viana do Castelo 004Viana do Castelo 005Viana do Castelo 006Viana do Castelo 007Viana do Castelo 008Viana do Castelo 009Viana do Castelo 010Viana do Castelo 011Viana do Castelo 012Viana do Castelo 013Viana do Castelo 014Viana do Castelo 015Viana do Castelo 016Viana do Castelo 017Viana do Castelo 018Viana do Castelo 019Viana do Castelo 020