Created 29-May-17
0 photos
Det er lige nu, at du kan plukke ramsløg, brændenælder, skvalderkål og mælkebøtteskud i have og skov. Disse vækster – for nogle irriterende ukrudt – strutter af sundhed og kan roligt spises som forrygende supplementer i salater og pestoer.

Ramsløgspesto
Ramsløg er sprængfyldt med vitaminer og mineraler og giver masser af styrke til immunforsvaret. De smager samtidig godt. Ramsløg dufter og smager af hvidløg, og kan bruges i en lang række forskellige retter.

Du kan pakke fisk og kylling ind i ramsløgsblade, det tilfører en fin aroma og holder på saft og kraft.

Du kan anvende snittet ramsløg i enhver salat, og du kan supplere den hjemmelavede pizza med friskhakket ramsløg. De smager dejligt og højner enhver ret, men smager kraftigt igennem og skal derfor anvendes med måde.

Du kan også lave en forrygende ramsløgspesto ved at snitte to-tre håndfulde ramsløgblade – ca. 10 blade – komme dem i blenderen sammen med ca. 1 dl olivenolie, 4 fed hvidløg, 50 g cashewnødder, lidt friskpresset citron fra ½ citron, ½ tsk agavesirup og lidt salt. Du kan vælge at tilsætte 5 spsk revet parmesanost, men den smager også godt uden. Kør maskinen til massen er finthakket.

Server eksempelvis pestoen sammen med dampet broccoli, laks og røde ris eller damp eller bag nogle fintsnittede jordskokker og vend dem i pestoen og riv frisk økologisk citronskal over. Det smager fantastisk.

Pas på liljekonval – de ligner
Når du går på jagt efter ramsløg, så pas på IKKE at forveksle dem med de giftige liljekonvaller. Bladene ligner hinanden til forveksling. Der er to måder, hvorpå du kan kende forskel. Den ene er blomsterne. Her har ramsløgene en skærmblomst og liljekonvaller de velkendte klokkeformede blomster. Dernæst kan du knække bladet og dufte til det. Så er du ikke i tvivl, for ramsløg har en helt umiskendelig duft af løg og hvidløg.

Bor du i nærheden af Risskov i Aarhus, så ved du det, for lige nu er hele skovbunden fyldt med ramsløg og de kan duftes på lang afstand.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Aarhus, Risskov, alle gallerier, maj-17, ramsløg, smagfuldt, smukt

This gallery is empty.