Created 7-May-16
0 photos
TUSK

AUT præsenterer gadeoperaen TUSK, skrevet af komponisten Line Tjørnhøj. Gennem en montage af citater der spænder fra den antikke filosofi til nutidige hverdagsscenarier, beretter operaen en grundlæggende fortælling om det at være menneske, om livet, kærligheden og døden.

TUSK er skrevet til Aarhus Symfoniorkester, Vokalgruppen Concert Clemens og Jægergårdsgade i Aarhus, og operaen vil i bogstaveligste forstand udspille sig i hele gaden. De omtrent 100 medvirkende musikere og sangere vil være placeret i gadens butiksvinduer, private lejligheder, på tagterrasser og i portåbninger. Som den stumme hovedrolle tager dirigenten plads i den ene ende af gaden.

Uanset om man målrettet op...søger opførelsen eller tilfældigt går igennem Jægergårdsgade, vil man få en unik musikalsk oplevelse med sig. Den velkendte, samlede symfoniske lyd, bliver brudt op og bragt ned på gadeplan, og alle vil opleve en individuel version af værket med sin egen dynamik og vinkel.

Præsentationen af TUSK er en del af fejringen af AUTs 50 års jubilæum (#autdk50), som finder sted i løbet af hele 2016.

TID & STED
Lørdag d. 7. maj 2016, kl. 11.30 og kl. 13
Jægergårdsgade, Aarhus

MEDVIRKENDE
Aarhus Symfoniorkester
Søren K. Hansen, Dirigent
Concert Clemens
Anna Ottertun, Vokalsolist
Daniel Carlsson, Vokalsolist
Truike van der Poel, Vokalsolist
Line Tjørnhøj, Lirekasse

TUSK er produceret af AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og Handelsstandsforeningen Jægergårdsgade.
TUSK er støttet af Augustinusfonden, SNYK, Aarhus Filmværksted, Aarhus Kommunes Musikpulje, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA's kulturelle midler, Den selvejende institution Godsbanen, Fonden Aarhus2017, og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

LINKS
www.aut.dk
www.aarhussymfoni.dk
www.concertcemens.dk
www.jaegergaardsgade.dk

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Aarhus symfoniorkester, Jægergårdsgade, Tusk, alle gallerier, maj-16, musik, opera

This gallery is empty.