Created 25-May-16
0 photos
I natur og have

Ramsløgene skyder op overalt i denne skovbund i marts
Ramsløg vokser primært i kystnære løvskove, lunde og småkrat. De trives bedst på en fugtighedsbevarende jord. Nogle steder udkonkurrerer de næsten al anden vegetation, men det er dog mest i skove ude af balance, f.eks. hvor der ikke findes busklag, og hvor der i forvejen er fattigt på urter. Men mange steder vokser den fint sammen med andre skovbundsurter, og her mærkes den skarpe lugt slet ikke så meget.
Man kan udmærket bruge ramsløg i haver og parker, men man skal naturligvis være klar over, at den kan brede sig en del, hvis den får lov at gro uhindret i mange år. Den vil trives udmærket i et skovbundsbed med andre skovbundsurter som hvid og gul anemone, fladkravet kodriver, liljekonval, storkonval og dansk ingefær. En fin kombination ses i Kew Gardens i London, hvor den vokser sammen med lundgylden og scilla.En grønsag
Men ramsløg er andet end til pryd i natur og have. Som nævnt bruges den i mange lande som grønsag, og den har så mange kvaliteter, at den er værd at tage ind i dyrkningen. For det første smager den godt tilberedt på den rigtige måde, men for det andet har den et meget stort C-vitaminindhold, faktisk mere end 10 gange så meget som citroner. Den indeholder også stoffer, der både virker antibiotisk og samtidig er med til at styrke immunforsvaret.
Ramsløg kan bruges til mange retter i køkkenet, men det er de unge blade, som har den fineste smag. Bladene eller hele planter kan dampes og spises som tilbehør, de kan snittes og bruges i wokretter, unge friske skud kan bruges i salater, de kan hakkes fint og f.eks. blandes i en sellerikartoffelmos, og man kan bruge bladene som et fint krydderi.
Denne gamle, nye grønsag giver mange muligheder, så prøv et par drys fra naturen. Synes man om smagen, så byd den indenfor i haven.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Riisskov, alle gallerier, maj-16, natur, ramsløg, skov, smukt, spisekammer, video

This gallery is empty.