Created 16-Jul-16
0 photos
SPILLEGLÆDE & HJERTEVARME PÅ TVÆRS AF GENERATIONERNE

Den 30-årige sangerinde Kira Martini fik sit gennembrud på den danske jazzscene i sommeren 2013 med jazz'debuten ”Kira Martini presents MARTINI*S”. Et album hvor hun ønskede at mikse sine 2 yndlings universer indenfor jazzen, nemlig New Orleans og Brasiliens farverige verdener. Det gjorde hun i selskab med et par gode musik-venner, i forskellige aldre, som alle har betydet meget for hendes musikalske rejse.

Spilleglæden og livslysten står i forreste række, og den såkaldte generations-kløft fyldes op til randen med hjertevarme rytmer, inciterende volume og blå toner indtil marven.

Kira Martini er af autodidakt støbning. Hun har lært det hun kan, i den gode gamle ”livets skole”, og af de ældre kollegaer som har taget hende med under vingerne. I Københavnske jazznætter har hun beslutsomt siddet ind når lejligheden bød sig, og siden rejste hun et års tid til Brasilien for at lære sig sproget og melodierne, og erhvervede sig undervejs ved at gigge med lokale musikere og solo med sin guitar.

Holdet bag Kira, er et velvalgt og velkendt sammestykket orkester, med en fantastisk sprudlende kemi. De 3 frontløbere på hornene, Fessor, Nulle & Peter Marott, og det swingende, rytme-gruppe anker bestående af: melodiøse Mads Søndergaard ved tangenterne, svenske Joel Illerhag på bassen og levende Morten Ærø, bag trommerne.

Repertoiret spænder bredt, og med en kærlighed for at mikse genrene. Så længe der er varme og glæde i musikken. Så der diskes både op med New Orleans blues, Brasilianske choro's og samba, Jazz-perler, et par gamle folkemelodier og et par egne kompositioner. En ny måde at spille traditionel jazz på, så det ikke er helt så traditionelt, men stadig jordbunden og familiært. En spændende forfriskende cocktail!

Debuten blev flot modtaget og spilles i fast rotation på DR P8 Jazz. Og siden da har Kira og hendes orkester haft travlt med at besøge de forskellige jazzklubber og festivaller så som, Copenhagen Jazzfestival, Roskilde Jazz Days, Skive Jazzklub, Riverboat Silkeborg, Paradise Jazz, Sorø Jazzfestival, Århus Jazzklub, m.fl.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Hos Anders, Kira, Kira Martini, Mogens, Ta' selv Foto, Telefontorvet, alle gallerier, jazz, jul-16, musik

This gallery is empty.