Created 29-Nov-14
0 photos
AROSIA ..... af mange kaldet "Århus Byorkester" startede helt tilbage i efteråret 1958 som "Århus Fodvarmere" med ganske unge musikere, der havde lysten og spillegejsten indenfor den traditionelle jazzgenre. I de første år af orkestrets levetid spillede man lystigt i datidens mange jazzklubber i det ganske land og foretog flere ture til udlandet. bl.a. til Tyskland, Holland og Grønland. De ældste medlemmer i orkestret påstår stadig hårdnakket, at man spillede, samtidig med The Beatles i Hamborg!?

I jazzens "guldalder-periode" i 70'erne og 80'erne voksede orkestrets popularitet betragteligt, og man havde gæsteoptræden af kendte navne som Mezz Mezzrow, Gene "Mighty Flea" Connors, Wild Billy Davidson, "Champion" Jack Dupre - for lige at nævne et par stykker.

I de senere år har orkestret modtaget flere musik- og kulturpriser for de mange års virke på de danske jazzscener bl.a. Århus Amts Kulturpris og "Fatterprisen" fra Dansk Musiker Forbund.

I maj 2008 indspilledes orkestrets 9. CD "AROSIA 50 ÅR”.

Orkesteret har med charme og musikalitet igennem 50 år spredt jazzmusik og guldkorn som bølgen blå fra Aarhus-bugten via hovedlandet og de danske øer til Grønlands kolde kyster, det halve Europa, lidt mindre Amerika og en del valfartende Hongkonger i øst.

Efter de samme anmelderes mening har orkestret nu den mest homogene sammensætning nogensinde, og spilleglæden er da heller ikke til at tage fejl af!

Aarhus er stadig base, og herfra kører Arosia´s orkesterbus stadig rundt i landet til alle festlige lejligheder, hvor traditionel jazzmusik ønskes på programmet.

Jo… Der er fuld fart på de 7 yngre og ældre herrer i Arosia! Yderlige oplysninger, kontakt og fotos på www.arosia.dk

En fantastisk eftermiddag Hos Anders, hvor Arosia var helt på toppen med ny bemanding!

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Arosia, Hos Anders, alle gallerier, jazz, musik, nov-14

This gallery is empty.