Thank you for your patience while we retrieve your images.

Created 18-Oct-13
95 photos
Traditionelt udflugtsmål uden for Aarhus
Lige uden for Aarhus ligger den maleriske skovmølle, Moesgaard Skovmølle. Alle aarhusianere kender stedet, som har været et yndet udflugtsmål siden starten af 1800-tallet. Dengang kørte både borgerskab og byboere i hestevogn gennem Marselisborg Skovene for at spise deres medbragte mad, og på skovmøllen købte de kogt vand til at brygge kaffe på.

"Oprindeligt kom områdets bønder jo for at få malet deres korn, og imens fik man noget at drikke og spise hos møllerens familie. Folkestuen har altid været et sted hvor der er kommet folk, og ventetiden blev tilbragt med mad og drikke. Men hvor det tidligere var mølleriet, der var det primære, og maden absolut var det sekundære, er det i dag lige omvendt," forklarer Marcelle Meier. Hun er arkitekt og forpagter af skovmøllen, der i dag fungerer som traktørsted.
Beliggenheden nær Moesgaard Museum og godt 10 kilometer fra Aarhus Domkirke er afgørende for møllens funktionsændring, mener hun: "Med en placering tæt på Danmarks næststørste by og en lang tradition som traktørsted har vi optimale betingelser. Man vil altid kunne drive en rentabel restaurant her."

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Marselisborg Skov, Moesgaard, Skovmøllen, alle gallerier, efterår, farver, foto, gratis, gratis billeder, historisk, mel, mølle, mølle, okt-13, skov, smuk

~$0~$1~$2~$3~$4~$5~$6~$7~$8~$9~$10~$11~$12~$13~$14~$15~$16~$17~$18~$19