Thank you for your patience while we retrieve your images.

Created 16-Mar-14
59 photos
Museum Ovartaci, Århus Universitetshospital, Risskov er det største museum af sin art i Europa. Det er enestående ved den særlige kombination af museum og de mange forskellige aktiviteter, der er tilknyttet. Det er opdelt i et Psykiatrisk Historisk Museum og et Kunstmuseum, der samlet udgør mere end 2000 m2.
Museet har til huse i en af hospitalets smukke og karakteristiske bygninger, tegnet af den berømte arkitekt, G. Bindesbøll og indviet i 1852. I sin samtid var " Jydske Asyl" , som det kaldtes, udtryk for en ny og humanistisk tidsånd.
På Psykiatrisk Historisk Museum findes en omfattende samling af bl.a. tidstypiske møbler fra 1., 2. og 3. forplejningsklasse, køkkentøj, lægeinstrumenter, patientarbejder og værktøj fra hospitalets værksteder. Udstillingen bidrager til afmystificering af psykisk sygdom gennem et tankevækkende indblik i en række menneskeskæbner i en ellers lukket verden. Den fortæller et særegent kapitel af Danmarkshistorien, set med psykiatriens optik, og spejler samtidig det omgivende samfunds tankesæt gennem tiderne.
Kunstmuseet findes i stueetagen i Museets bygning. Alle kunstværker er skabt af kunstnere med sindslidelser, hvoraf langt de fleste har været indlagt her på hospitalet. Museets mest berømte kunstner er Louis Marcussen, mere kendt under navnet Ovartaci. Gennem de 56 år, Ovartaci levede på hospitalet, tegnede, malede og skrev han, og han opfandt og fremstillede maskiner og skulpturer. I Ovartacis billeder får vi et enestående indblik i hans forunderlige univers. Kunstmuseet råder over en samling på mere end 8000 kunstværker, hvoraf 850 kan ses i Kunstmuseets udstilling, der repræsenterer 86 kunstnere.
    Museumsleder: Mia Lejsted
    Protektor for Museet: Per Kirkeby

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Kunstmuseum, Ovartaci, Psykiatrisk Historisk Museum, alle gallerier, billeder, foto, gratis, mar-14

Ovataci Museum 001Ovataci Museum 002Ovataci Museum 003Ovataci Museum 004Ovataci Museum 005Ovataci Museum 006Ovataci Museum 007Ovataci Museum 008Ovataci Museum 009Ovataci Museum 010Ovataci Museum 011Ovataci Museum 012Ovataci Museum 013Ovataci Museum 014Ovataci Museum 015Ovataci Museum 016Ovataci Museum 017Ovataci Museum 018Ovataci Museum 019Ovataci Museum 020