Created 29-Mar-15
0 photos
Historie

Vi hedder Bodil og Kim Møller. Vi mødte hinanden på Vejlby Landbrugsskole i 1987, hvor vi begge gennemførte en landbrugsuddannelse. Siden har vi fået tre børn. Vi bor på Bjergagerhougård, hvor vi foruden Fru Møllers Mølleri også driver et landbrug med 500 søer og opdræt af slagtesvin. Desuden har vi over 200 ha jord med forskellige kornsorter, græsfrø og raps.

Vi mener, at dansk landbrug gør et rigtig godt stykke arbejde. Vi landmænd har faktisk rigtig meget godt at byde på - og masser at fortælle.

Den "disneyficering", som i disse år præger den politisk korrekte holdning til det at have dyr, kan være svær at hamle op med. Og ja, vi har produktionsdyr, og vores indtægt er afhængig af at kunne producere flest mulige af slagsen af en god kvalitet.

Når vi i forbindelse med vores mølleri fortæller om vores produktionsmetoder, får vi ofte stillet spørgsmålet: "Hvorfor omlægger I ikke til økologi". Vi forstår godt interessen for økologi. Men vi har alligevel valgt en anden linje.
Vi har valgt konventionelt landbrug, men det betyder ikke, at vi ikke tænker over, hvordan vi producerer. Vi sprøjter kun i det omfang det er strengt nødvendigt, bruger ikke stråforkortere og gøder vores jorde med husdyrgødning og supplerer med handelsgødning.

Økologisk tankegang kan også være, at vi ikke transporterer vores produkter ret langt, og derved bidrager mindst muligt med CO2-udslip og medvirker yderliger til den globale opvarmning. Vi bestræber os på, at transporten fra vores produktion til vores samarbejdspartnere er så kort som muligt.

Vi lever af vores dyr og afgrøder, og jo bedre, vi passer på dem, jo bedre har vi det også. Vi tager ikke afstand fra økologi. Tværtimod lader vi os inspirere, og tager det til os, der passer til den livsstil, vi ønsker - og til de principper, vi har omkring sund livsstil med råvarer, der dufter, smager og giver optimal næring til os og vores kunder.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Fru Møllers Mølleri, alle gallerier, brød, dyrevelfærd, frilandsgrise, gårdbutik, kaffe, koncept, marts-15, oplevelser, slagter, økologisk

This gallery is empty.