Created 23-Aug-14
168 photos
Kansas City Stompers kan der skrives meget om - og det bliver der. Her er et lille udpluk fra nettet:
Kansas City Stompers
Jazzband - Jazzorkester
Kansas City Stompers er Danmarks ældste, professionelle jazzband med mere end 60 år i det danske jazzliv og mere end 40 lp/cd indspilninger bag sig. Kansas City Stompers sammensættes af superprofessionelle, danske musikere og solister og er et traditionelt jazz- og New Orleans band, men spiller også gerne dixieland, swing, mainstream og big band
Kansas City Stompers er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark. Navnet stammer fra byen Kansas City der var et musikalsk kraftcenter i 30'erne - og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til hans band, der havde sit første betalte gig i 1951!

Musikken var jazz - i det grænseområde mellem swing og trad., der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock, samba og hvad tiden musikalske fænomener nu har gået og heddet.

Navnet Kansas City Stompers har først og fremmest skullet borge for musikalsk kvalitet - mens den årelange popularitet også skyldes at bandet aldrig har aldrig rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum. "Underholdning med stil", er det prædikat nogen har givet Kansas City Stompers.

Gennem årene har Kansas City Stompers været arbejdsplads for en lang række af de bedste musikere i Danmark - og da det gik hedest til, spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året. Dette lod sig da også kun gøre - fordi bandleader Niels Abildgaard, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers - men det musikerne spiller. Sammen!

I dag spillede de i Viborg, nærmere betegnet Café Baghuset. Som gæstesolist havde de ingen ringere end Jesper Thilo, hvilket forstærkede oplevelsen. En dejlig frokostjazz, der gerne og ofte må blive gentaget!

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Kansas City Stompers, Viborg, alle gallerier, aug-14, billeder, foto, gratis, hygge, jazz, musik

Frokostjazz Viborg 001Frokostjazz Viborg 002Frokostjazz Viborg 003Frokostjazz Viborg 004Frokostjazz Viborg 005Frokostjazz Viborg 006Frokostjazz Viborg 007Frokostjazz Viborg 008Frokostjazz Viborg 009Frokostjazz Viborg 010Frokostjazz Viborg 011Frokostjazz Viborg 012Frokostjazz Viborg 013Frokostjazz Viborg 014Frokostjazz Viborg 015Frokostjazz Viborg 016Frokostjazz Viborg 017Frokostjazz Viborg 018Frokostjazz Viborg 019Frokostjazz Viborg 020